veelgestelde vragen

Hieronder kan je de veelgestelde vragen vinden over de bananenplant. Ben je nieuwsgierig geworden naar het planten en stekken of de verzorging van de banananeplant lees dan rustig meer op ons blog hierover.

ⅈ Hoe bananenplant onderhouden

Hoe kan je een bananenplant onderhouden en daarmee een gezond leven kan geven. Er zijn verschillende soorten banaanplant geslachten als:

  • Musa
  • Ensete
  • Musella
  • Strelitzia


De meeste bananenplanten hebben veel zon, water en mogelijk meststof nodig voor het stimuleren van de groei.

ⅈ Hoe bananenplant stekken

Een bananenplant stekken is vrij simpel en kan je in enkele stappen realiseren. Lees ook meer over het 'planten en stekken' op onze uitgebreide pagina voor de bananenplant. Knip een gezonde tak van de moederplant en maak voldoende ruimte vrij om de moederstam en plaats de afgeknipte tak hier naast.

Zo kan de baby bananenplant eenvoudig verder groeien op kracht van de moederplant.

ⅈ Hoe een bananenplant kweken

De bananenplant zelf kweken kan vrij eenvoudig door middel van het stekken en opnieuw planten bij de moederplant. Lees meer over het stekken en planten van een bananenplant.

ⅈ Wanneer bananenplant stekken

Wanneer de bananenplant stekken? Dit kan wanneer de moederplant gezond en groot genoeg is. Heeft je plant spin of een ziekte, dan raden we aan om niet te gaan stekken. Zorg altijd voor een gezonde basis.

De grote is afhankelijk van het soort bananenplant je wilt stekken. De meeste planten kunnen eenvoudig na het uitbloeien geknipt worden voor het stekken van een nieuwe plant.

ⅈ Wanneer bananenplant verplanten

Wanneer een bananenplant verplanten/ verpotten? Doe dit op het moment dat de stam van de babyplant 3cm breed is. Voor het optimale resultaat kan je ook wachten tot 4cm.

ⅈ Wat kost een bananenplant

Wat kost een bananenplant? Je kan een bananenplant van €6,- kopen maar ook een bananenplant van honderden tot duizenden euro's. Dit is afhankelijk van het soort, grote en staat van de plant.

zelf een bananenplant

Voor in de tuin, huis of op balkon. Ben je benieuwd geworden en wil je vandaag je eigen bananenplant bestellen? Klik hieronder voor meer informatie.

© All rights reserved. Bananenplant.be | Sitemap | Privacybeleid