Planten en Stekken

Heb jij ook groene vingers? En heb je eigenlijk al enorm veel planten in huis staan? Ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging, dan zou je prima een Dwergbanaan of de bekendste onder de bananenplanten de Musa in huis kunnen halen. De tropische plant die heeft een uitdagende verzorging nodig en is ook vaak niet makkelijk. Maar wel super interessant, we hebben hier eerder al eens een artikel over geschreven met ‘Hoe bananenplant onderhouden en verzorgen’.

bananenplant op houten bank

bananenplant

Laatste jaren zien we dat de bananenplant steeds populairder is geworden. Ben je gek op grote bladeren en een plant die opvalt in huis, tuin of balkon. Dan is de bananenplant een zeer geschikt soort plant. Er zijn veel soorten bananenplanten. De veeleisende plant heeft zijn eigen handleiding. Wees er van bewust dat deze bananenplant van tropische temperaturen houden. Zo zijn onze winters daarom vervelend voor de tropische bananenplant. Zorg ervoor wanneer het winters is dat deze plant goed ingepakt is en of binnen komt te staan. Wanneer je kiest om deze binnen te plaatsen houd dan ook altijd rekening met de droge lucht door de verwamingen want de bananenplant is een vochtrijke omgeving gewend.

Planten en Stekken van de bananenplant

Wil je een bananenplant gaan planten of mogelijk stekken vanuit je huidige moeder bananenplant? Dan kun je het volgende artikel rustig doornemen. En ontdek hoe gemakkelijk het is om je eigen banenplant groot te brengen in huis, tuin of op je balkon.

De Basis

Wat is stekken? Kan je met een bananenplant stekjes opnieuw laten groeien?

Jazeker, dit kan bijna met iedere plant zo ook met de bananenplant. Stekken is bij de bananenplant vrij simpel je knipt een stukje plant met steel en deze laat je opnieuw groeien in eigen grond. Hieronder zie je hoe je dit in enkele stappen zelf kan doen.

Stekje planten

Knip een stukje van je moederplant met steel en laat deze groeien naast de moederplant tot het moment dat het babyplantje stevig en groot genoeg is om te overpotten.

Het is belangrijk dit niet te snel te willen doen. Bij te snel weghalen van de moederplant veroorzaak je zwakte en zal het in de meeste gevallen mislukken.

Stek volgroeid

Is je stek groot genoeg en stevig genoeg, dan mag je het stekje overpotten en weghalen bij de moederplant. Welke stappen je neemt voor het overpotten van je stek, lees je hieronder:

Begin met het verwijderen van de gehele pot, zet deze bijvoorbeeld tijdelijk met grond en moederplant/ stekje in een grotere pot. We gaan nu het stekje voorzichtig rondom uitgraven om zo weinig mogelijk schade aan te brengen bij het bananenplant stekje.

Alles vrijgemaakt en je ziet inmiddels de wortels van het stekje aan de moederplant gevestigd zitten. Pak dan een klein scherp mesje voor het weg snijden van de wortels, dit zo dichtmogelijk bij de moederstam.

Volledig stek los maken en voorzichtig in zijn eigen plantenpot plaatsen. Je zou ook stekpoeder kunnen gebruiken om de wortels sneller te laten genezen ( wordt bijna altijd wel gebruikt ). Heb je de bananenplant volledig terug in zijn verse grond gezet, geef hem dan direct ruim water om hem lekker te verwennen.

zelf een bananenplant

Voor in de tuin, huis of op balkon. Ben je benieuwd geworden en wil je vandaag je eigen bananenplant bestellen? Klik hieronder voor meer informatie.

© All rights reserved. Bananenplant.be | Sitemap | Privacybeleid