verschillende soorten bananenplanten

Soorten bananenplanten

Er zijn diversen soorten / geslachten van de bananenplant. Op deze pagina kun je de meest populaire bananenplanten vinden die er anno 2020 te koop zijn op de Belgische, Franse en Nederlandse markt. Omdat ons klimaat anders en erg wisselvallend kan zijn is het belangrijk om je goed in te lezen over de diversen soorten bananenplanten. Bananenplant kopen? Ontdek hier meer!

De 13 soorten bananenplanten op een rij

Musa Dwarf Cavendish bananenplant

Musa Dwarf Cavendish

De Dwerg bananenplant klink schatig en leuk. Zijn oorspronkelijke naam in het Engels is: Dwarf Cavendish-banana. Deze bananenplant wordt op grote schaal geteeld en als commercieel belanrgijk gezien binnen de Cavendish-cultivar.

Met de naam verwijst het naar hoogte. Jong en gezonde bananenplante hebben paarse vlekjes en kastajebruine vlekjes op de bladeren. Dit verliezen ze al snel wanneer ze volwassen worden.

Musa Basjoo bananenplant

Musa Basjoo

De botanische Musa Basjoo is een verwant van de bananenplant. Enorm populair in Nederland en België als sierplant. Wanneer het winter wordt zal de Musa basjoo boven de grond sterven, niet getreurd de rizomen blijven in goede staat.

En zo zal je na de winter weer nieuwe planten krijgen, deze kunnen tot wel 5 meter hoog worden.

Musa Velutina bananenplant

Musa Velutina

Het mooie Velutina aanzicht van de roze bananenplant Musa Velutina is een harige bananenplant met gepelde bananen. De plant komt uit Assam maar tevens ook vanuit het oostelijke Himalaya gebied.

Ze worden over het algemeen gekweekt in kassen en op warme continenten als Australië en Afrika.

Musa DaJiao bananenplant

Musa DaJiao

Met de Musa Dajiao heb je een bijzondere bananenplant in huis of tuin. De kruising tussen de Musa balbisiana en Musa sikkimensis kan je binnen de kortste keren bananen eten van je eigen boom.

Musa Dajiao groeit snel en wanneer je deze plant goed onderhoud en verzorging geeft kan je jaren genieten van de bananenplant.

Musa Sikkimensis

Op zoek naar informatie over de Musa sikkimensis? De bananenplant die ook wel Darjeeling-banaan genoemd wordt. Het soort geslacht wat afstamt van de Musa die over het algemeen gevonden worden in India en Bhutan.

Deze plant heeft veel zon nodig en kan goed tegen droogte. Verzroging vraagt veel tijd en kennis van de Musa bananenplanten.

Musa Sikkimensis Red Tiger

Een Musa sikkimensis Red Tiger, is een vrij onbekende bananenplant op dit moment. Deze plant is namelijk nog niet zo lang geleden ontdekt aan de voet van het Himalaya gevied ten hoogte van 2010 meter.

Deze plant heeft weinig zon en warmte nodig om zijn gezonde jaren te mogen beleven. Omdat Musa sikkimensis Red Tiger in het gebieden leeft waar het vriest en sneeuwt.

Musella LasioCarpa bananenplant

Musella LasioCarpa

Het Chinese dwergbananenplantje, of ook wel Musella LasioCarpa genoemd. Met de gouden lotusbananaan, is dit het enige geslacht dat van de Musella afkomt.

De Musella LasioCarpa is daarom van 2 geslachten familie, dit is de banaan maar ook de Musaceae.

Ensete Ventricosum "Maurelli"

Een vreemde maar bijzondere bananenplant is de Ensete ventricosum. Met zijn bijzonder gekleurde bladeren maakt hij ook zeker deel uit van de bananenplant met trots. De plant zelf wordt niet erg groot, de stam kan dan wel weer makkelijk 2 meter breed worden.

De bananenplant Eneste ventricosum komt uit China en waar hij op hoge toppen zich het prettigst voelt.

Ensete Glaucum bananenplant

Ensete Glaucum

Een winterhard soort bananenplant afkomstig vanuit hoge bergtoppen tot wel 2800 meter in China. Kan je met de Ensete Glaucum met ons klimaat gemakkelijk een bananenplant kweken.

De Ensete Glaucum kan wel tot 7 meter hoog worden en neem daarom altijd goede voorbereiding voor het plaatsen van dit soort bananenplanten.

Strelitzia reginae

Uit het zuidelijke van Afrika groeit de Strelitzia reginae ook wel het paradijsvogelbloem genoemd. Deze plant is ideaal voor binnen de plant kan tot een minimum van 10 graden nog steeds gezond leven.

Deze Strelitzia reginae is ook familie van de Musaceae en dus ook een bananensoort.

Strelitzia juncea

Ook deze valt onder de paradijsvogelbloem van Strelitzia reginae, enkel mist deze plant zijn leerachtige bladeren. Hiervoor in de plaats heeft de Strelitzia juncea riet/ grasachtige stengels.

Deze plant is geschikt als kamerplant en makkelijk te onderhouden. En wanneer hij in overwinter stand staat, zal hij mooie bloemen geven.

Strelitzia augusta bananenplant

Strelitzia augusta

Een Strelitzia augusta uit Afrika afkomstig van de Strelitzia reginae. Deze plant kan tot 10 meter hoog worden en zal een palmachtige met groenblijvende bladeren produceren. Met de jusite verzorging kan deze perfect als kamerplant gebruikt worden.

Strelitzia augusta verlangt naar veel direct zonlicht. De plant kan prima leven in de zomertijden van ons klimaat.

Ravenala madagascariensis bananenplant

Ravenala madagascariensis

De bekendste bananenplant van Madagaskar is toch wel de Ravenala madagascariensis. De zeer bijzonderen plant vormt een monotpoisch geslacht van de Ravenala.

Met de enorm grote bladeren, in rijen zijn geplaatst als een waaier maakt deze bananenplant de meest bijzonderen plant van alle soorten bananenplant.

zelf een bananenplant

Voor in de tuin, huis of op balkon. Ben je benieuwd geworden en wil je vandaag je eigen bananenplant bestellen? Klik hieronder voor meer informatie.

© All rights reserved. Bananenplant.be | Sitemap | Privacybeleid