Bananenplant verzorging

Ben je op zoek naar de beste handleiding voor de verzorging van een bananenplant, Musa, dwergbanaaan, of bananenboom. Lees meer op Bananenplant.be!

Tegenwoordig kun je eenvoudig een tropische sfeer in je huiskamer brengen met een leuke bananenplant of Musa. Deze die van oorsprong uit het Zuid-oosten komen van Azië en Australië.

bananenplant verzorging

Bananenplant water geven

De Musa bananenplant bestaat voor 80%+ uit water. Met de verzorging van de plant is het enorm belangrijk dat deze plant veel water krijgt. Je kunt dit makkelijk onthouden door middel van dat ‘de grond nooit mag uitdrogen’. Houd ook altijd rekening met de jaargetijden en de locatie waar je deze plant zal plaatsen. Zal deze in een droge warme ruimte in huis staan, dan spreekt het voorzich dat de bananenplant meer water nodig zal hebben.

Houd er rekening mee, wanneer je de plant water geeft de wortels niet in het water laat staan. Beperk dit tot de hoeveelheid de grond kan absorberen. Hoe groter de plant hoe meer water de grond kan absorberen. Let hier altijd goed op.

Controle of je dit goed doet? Dat kan je door middel van na 5 dagen kijken of de grond nog steeds vochtig is. Is dit het geval, dan geef je de bananenplant te veel water

Wanneer de bananenplant groeit kan je de gezondheid van de plant vehogen met het sproeien van de bladeren van de onderkant. Doe dit 2 tot 3x per week.

.

Verzorging van de Bananenplant

De bananenplant verzorgen vergt tijd en geduld. Ontdek een enkele interessante weetjes voor het verzorgen van je Bananenplant, bananenboom, dwerbanaan of Musa.

Temperatuur en licht

Heb je de kans om de bananenplant in het zonlicht te zetten. Dit is wat de plant het liefst uren lang doet. Pas wel op! Als de plant van een donkere plaats (huiskamer) naar het directe zonlicht zal gaan, heb je een grotere kans op het verbranden van de bladeren. Bouw dit daarom rustig op.

Er zijn veel bananenplanten niet geschikt voor buiten, de Musa Basjoo is 1 van deze bananenplanten die geschikt is voor de harde winters die wij kennen.

Deze kan tot een minimale temperatuur overdag 17 ℃ en ‘s nachts tot 10 ℃.

Bananenplant verpotten

Plannen om een bananenplant te verpotten?

Er zijn diversen soorten bananenplanten de Musa bananenplant verpotten kan je het beste in de lente of na aankoop direct verpotten naar een grotere pot. Omdat de een bananenplant snel groeit zal je ieder jaar opnieuw de bananenplant moeten verpotten.

Voor het beste resultaat en gezondheid van de bananenplant is het belangrijk, om een pot van minimaal 20% breder als de huidige pot te gebruiken.

Wanneer de plantenbak groter is zal dit stimuleren in de groei van de bananeplant. Wil je meer lezen over het verpotten van een bananenplant. Lees de uitgebreide pagina over ‘planten en stekken’ en leer zelf ook hoe je in notime een bananenplant kun verpotten.

Voeding van de Bananenplant

De voeding van een bananenplant zijn geen bananen uiteraard. Een bananenplant heeft veel voeding nodig om gezond en zijn snelle groei te stimuleren.

Voor de bananenplant kan je de universele groene kamerplanten voeding gebruiken, doseer dit tot het aangegeven limiet dat op de verpakking staat. Is het winter dan zal de plant zich in winterslaap gaan en is de voeding overbodig.

Verkleuring in de bladeren

Bladeren van de bananplant kunnen snel bruin worden. Maak je dan geen zorgen wanneer het de bladranden zijnvan de plant mag je dit zien als normaal.

Wil je dit voorkomen? Knip de randen van de plant gewoon tot het weer mooi is. Dit is geen enkel probleem voor de gezondheid of levensduur van de bananenplant.

Bananenplant snoeien

Bij het snoeien knip dan ongeveer 5cm van de moedertam af. Er komen dan langzaam nieuwe bladeren de plant uitbloeien.

Bij deze werkzaamheden vraagt het veel onderhoud aan de bananenplant. Omdat met de juiste weer/ temperatuur en licht omstandigheden het blad continu zal worden vervangen.

Bloeien van een bananenplant

Een bananenplant kan wel tot 4 jaar in bloei staan. Dit verschilt heel erg per soort bananenplant dat je zal kopen.

De meest voorkomende planten bloeien als er voldoende licht en warmte aanwezig is. Heeft de plant een stam van 4 meter dan zal de bananenplant voldoende kracht hebben om banenen te kunnen houden aan de top.

Bananenplant en ziektes

Krijg je last van ongedierte wat bij verschillende soorten bananenplant veel voorkomt. Wat mogelijk door droogte komt. Kan je spint en rotting op de stam als gevolg van te veel water voorkomen.

Zorg goed voor je banenenplant en maak de stam schoon van rotting en geef de plant minder water. Gebeurt het weer dat er ziektes op de bananenplant komen van ongedierte en rotting dan kan je het beste met biologische en/ of chemisch middel behandelen.

zelf een bananenplant

Voor in de tuin, huis of op balkon. Ben je benieuwd geworden en wil je vandaag je eigen bananenplant bestellen? Klik hieronder voor meer informatie.

© All rights reserved. Bananenplant.be | Sitemap | Privacybeleid