3 middelgrote bananen wegen ongeveer 1 pond.

Een tros bananen wordt een hand genoemd en bestaat uit 10 tot 20 bananen, ook wel vingers genoemd.

Terwijl bananen rijpen, verandert het zetmeel in de vrucht in suiker. Daarom, hoe rijper de banaan, hoe zoeter het zal smaken.

Bananenplanten zijn de grootste planten op aarde zonder een houtachtige stengel. Het zijn eigenlijk gigantische kruiden van dezelfde familie als lelies, orchideeën en palmen.

Bananen zijn een goede bron van vitamine C, kalium en voedingsvezels.

Bananen zijn Amerika’s # 1 fruit.

Bananen zijn het hele jaar door verkrijgbaar. Ze worden elke dag van het jaar geoogst.

Bananen zijn geweldig voor sport- en fitnessactiviteiten omdat ze de noodzakelijke koolhydraten, glycogeen en lichaamsvloeistoffen aanvullen die tijdens de training worden verbrand.

Bananen worden niet commercieel geteeld in de continentale Verenigde Staten. Ze worden gekweekt in Latijns- en Zuid-Amerika uit landen als Costa Rica, Ecuador, Colombia, Honduras, Panama en Guatemala.

Bananen zijn een van de weinige vruchten die het beste van de plant rijpen. Als het op de plant wordt achtergelaten, splitst het fruit zich open en heeft de pulp een “katoenachtige” textuur en smaak. Zelfs in tropische teeltgebieden worden bananen voor huishoudelijk gebruik groen gesneden en opgeslagen in vochtige schaduwrijke plaatsen om langzaam te rijpen.

Bananen zijn meerjarige gewassen die het hele jaar door worden geteeld en geoogst. De bananenplant groeit niet uit een zaadje maar uit een wortelstok of bol. Elke vlezige bol ontspruit jaar na jaar nieuwe scheuten.

Bananen hebben geen vet, cholesterol of natrium.

Bananen werden officieel voorgesteld aan het Amerikaanse publiek op de Philadelphia Centennial Exhibition in 1876. Elke banaan werd in folie gewikkeld en voor 10 cent verkocht. Vóór die tijd kwamen bananen naar Amerika op het dek van zeilschepen, omdat zeilers een paar stelen meenamen na een reis in het Caribisch gebied.

Elke bananenplant draagt ​​slechts één stengel van fruit. Om een ​​nieuwe stengel te produceren, mogen slechts twee scheuten – bekend als de dochter en de kleindochter – groeien en worden gekweekt vanuit de hoofdplant.

In 1516 zeilde broeder Tomas naar de Caraïben met bananenwortels; en plantte bananen in de rijke, vruchtbare grond van de tropen, waarmee de toekomst van de banaan in het Amerikaanse leven begon.

In 2001 waren er meer dan 300 bananengerelateerde ongevallen in Groot-Brittannië, waarbij de meeste mensen over de huid vielen.

In Oost-Afrika kun je bananenbier kopen. Dit bier wordt gebrouwen uit bananen.

In sommige landen werden bananen als het belangrijkste voedsel beschouwd. Vroege reizigers en kolonisten zouden de wortels van de plant dragen als ze naar het Midden-Oosten en Afrika migreerden. Van daaruit brachten Portugese handelaren bananenwortels naar de Canarische eilanden, waar bananen nog steeds commercieel worden verbouwd.

In Zuidoost-Azië wordt het bananenblad gebruikt om voedsel in te wikkelen (in plaats van plastic zakken en huishoudfolie), wat een unieke smaak en aroma geeft aan nasi lemak en de Indiase bananenbladrijst.

India is veruit de grootste bananenproducent ter wereld, met een groei van 16,5 miljoen ton in 2002, gevolgd door Brazilië dat in 2002 6,5 miljoen ton bananen produceerde. Voor de indianen is de bloem van de bananenboom heilig. Tijdens religieuze en belangrijke ceremonies zoals bruiloften, worden bananenbloemen rond het hoofd gebonden, want ze geloven dat dit geluk zal brengen.

Meer dan 96% van de Amerikaanse huishoudens koopt minstens één keer per maand bananen.

Sommige tuinders vermoeden dat de banaan de eerste vrucht van de aarde was. Bananenplanten worden al sinds de geschiedenis van de geschiedenis gekweekt. Een van de eerste records van bananen dateert uit de verovering van Alexander de Grote in India, waar hij voor het eerst bananen ontdekte in 327 voor Christus.

De gemiddelde Amerikaan verbruikt meer dan 28 pond bananen per jaar.

De bananenmarkt wordt gecontroleerd door vijf grote bedrijven – Chiquita (25%), Dole (25%), Del Monte (15%), Noboa (11%) en Fyffes (8%). De meeste bananen worden geteeld op enorme plantages, gecontroleerd door deze zakelijke reuzen. De resterende bananenteelt voor export komt van kleine bananentelers.

De bananenplant bereikt zijn volledige hoogte van 15 tot 30 voet in ongeveer een jaar. De stam van een bananenplant is gemaakt van omhulsels van overlappende bladeren, strak om elkaar heen gewikkeld als selderstengels.

De oorsprong van bananen is terug te voeren op de Maleisische oerwouden van Zuidoost-Azië, waar zoveel variëteiten en namen voor de banaan in dat gebied voorkomen.

Het woord ‘banan’ is Arabisch voor vinger.

Er zijn meer dan 500 bananensoorten ter wereld: de meest voorkomende soorten zijn dwergcavendish, valery en Williams hybride bananen. Andere soorten bananen zijn Apple en een kleine rode banaan, de Red Jamaica. Een groot soort banaan genaamd de weegbree is hard en zetmeelrijk en wordt bijna gegeten als een gekookte groente.

De Cavendish is de meest voorkomende bananensoort die nu in de Verenigde Staten wordt geïmporteerd. De Cavendish is een kortere, stompere plant dan eerdere variëteiten. Het is ontwikkeld om plantenziekten, insecten en windstormen beter te weerstaan ​​dan zijn voorgangers. De Cavendish-vrucht is van gemiddelde grootte, heeft een romige, gladde textuur en een dunnere schil dan eerdere variëteiten.

Er bestaat niet zoiets als een bananenboom. Bananen groeien op planten.

De commerciële bananen van vandaag zijn wetenschappelijk geclassificeerd in het geslacht Musa van de Musaceae-familie.

Waarom bananen goed voor je zijn

Banaan en Aap Met drie natuurlijke suikers – sucrose, fructose en glucose in combinatie met vezels, geeft een banaan een onmiddellijke, langdurige en substantiële boost van energie. Onderzoek heeft aangetoond dat slechts twee bananen voldoende energie leveren voor een inspannende training van 90 minuten. Geen wonder dat de banaan de nummer één vrucht is bij ‘s werelds toonaangevende atleten.

Energie leveren is niet de enige manier waarop een banaan ons kan helpen fit te blijven. Het kan ook helpen bij het overwinnen of voorkomen van een aanzienlijk aantal ziekten en aandoeningen, waardoor het een must is om toe te voegen aan onze dagelijkse voeding.

Depressie: volgens een recent onderzoek onder mensen die aan een depressie lijden, voelden velen zich veel beter na het eten van een banaan. Dit komt omdat bananen tryptofaan bevatten, een soort eiwit dat het lichaam omzet in serotonine, waarvan bekend is dat het je ontspant, je humeur verbetert en je in het algemeen gelukkiger maakt.

PMS: vergeet de pillen – eet een banaan. De vitamine B6 die het bevat, reguleert de bloedsuikerspiegel, die uw humeur kan beïnvloeden.

Bloedarmoede: Bananen bevatten veel ijzer en kunnen de productie van hemoglobine in het bloed stimuleren. Dit helpt ook bij bloedarmoede.

Bloeddruk: dit unieke tropische fruit bevat extreem veel kalium maar weinig zout, waardoor het de perfecte manier is om hoge bloeddruk te verslaan. Tot nu toe heeft de Amerikaanse Food and Drug Administration de bananenindustrie zojuist toegestaan ​​officiële claims te maken voor het vermogen van het fruit om het risico op bloeddruk en beroerte te verminderen.

Brain Power: 200 studenten op een Twickenham (Middlesex) school werden dit jaar door hun examens geholpen door bananen te eten bij het ontbijt, pauze en lunch in een poging hun hersenkracht te vergroten. Onderzoek heeft aangetoond dat het kaliumrijke fruit het leren kan ondersteunen door leerlingen alerter te maken.

Constipatie: rijk aan vezels, waaronder bananen in het dieet, kan helpen de normale darmwerking te herstellen, waardoor het probleem wordt opgelost zonder toevlucht te nemen tot laxeermiddelen.

Katers: een van de snelste manieren om een ​​kater te genezen is om een ​​bananenmilkshake te maken, gezoet met honing. De banaan kalmeert de maag en bouwt met behulp van de honing een verarmde bloedsuikerspiegel op, terwijl de melk je systeem kalmeert en hydrateert.

Maagzuur: Bananen hebben een natuurlijk antacida-effect in het lichaam, dus als u last heeft van brandend maagzuur, probeer dan een banaan te eten voor rustgevende verlichting.

Morning Sickness: tussendoor tussendoor bananen eten helpt de bloedsuikerspiegel op peil te houden en ochtendmisselijkheid te voorkomen.

Muggenbeten: Probeer het getroffen gebied met de binnenkant van een bananenschil te wrijven voordat je de insectenbeetcrème probeert te bereiken. Veel mensen vinden het ongelooflijk succesvol in het verminderen van zwelling en irritatie.

Zenuwen: Bananen bevatten veel B-vitamines die helpen het zenuwstelsel te kalmeren.

Overgewicht en op het werk? Studies aan het Instituut voor Psychologie in Oostenrijk ontdekten dat druk op het werk leidt tot lust voor troostvoedsel zoals chocolade en chips. Kijkend naar 5.000 ziekenhuispatiënten, vonden onderzoekers dat de zwaarlijvigen vaker een hoge-drukbaan hadden. Het rapport concludeerde dat we, om paniekgeïnduceerde hunkering naar voedsel te voorkomen, onze bloedsuikerspiegel moeten beheersen door elke twee uur te snacken op voedingsmiddelen met veel koolhydraten om de niveaus stabiel te houden.

Zweren: de banaan wordt gebruikt als dieetvoeding tegen darmaandoeningen vanwege de zachte textuur en gladheid. Het is het enige rauwe fruit dat zonder stress kan worden gegeten in over-chroniqueur gevallen. Het neutraliseert ook oververzuring en vermindert irritatie door de maagwand te coaten.

Temperatuurbeheersing: veel andere culturen zien bananen als een ‘verkoelende’ vrucht die de fysieke en emotionele temperatuur van aanstaande moeders kan verlagen. In Thailand eten zwangere vrouwen bijvoorbeeld bananen om ervoor te zorgen dat hun baby met een koele temperatuur wordt geboren.

Seizoensgebonden affectieve stoornis (SAD): Bananen kunnen SAD-patiënten helpen omdat ze de natuurlijke stemmingsverbeteraar, tryptofaan bevatten.

De uitdrukking ‘bananen’ werd voor het eerst opgenomen in het Oxford English Dictionary en is gekoppeld aan de ‘komische’ connecties van het fruit met apen.

Roken: Bananen kunnen ook mensen helpen proberen te stoppen met roken. De B6, B12 die ze bevatten, evenals het kalium en magnesium dat ze bevatten, helpen het lichaam om te herstellen van de effecten van de ontwenning van nicotine.

Stress: Kalium is een vitaal mineraal, dat helpt de hartslag te normaliseren, zuurstof naar de hersenen stuurt en de waterbalans van uw lichaam reguleert. Als we gestrest zijn, stijgt onze stofwisseling, waardoor onze kaliumspiegel daalt. Deze kunnen opnieuw worden uitgebalanceerd met behulp van een bananensnack met veel kalium.

Beroertes: Volgens onderzoek in “The New England Journal of Medicine” kan het eten van bananen als onderdeel van een normaal dieet het risico op sterfgevallen door beroertes met maar liefst 40% verminderen!

Wratten: degenen die dol zijn op natuurlijke alternatieven, zweren dat als je een wrat wilt doden, je een stuk bananenschil neemt en het op de wrat legt, met de gele kant naar buiten. Houd de huid voorzichtig op zijn plaats met een pleister of chirurgische tape!

Dus een banaan is echt een natuurlijke remedie voor veel kwalen.

Als je het vergelijkt met een appel, heeft het vier keer het eiwit, twee keer de koolhydraten, drie keer de fosfor, vijf keer de vitamine A en ijzer, en twee keer de andere vitamines en mineralen goed voor de verzorging. Het is ook rijk aan kalium en is een van de beste voedselproducten die er zijn. Dus misschien is het tijd om die bekende zin te veranderen, zodat we zeggen: “Een banaan per dag houdt de dokter weg!